Λάκι Μπάνσκο
Snow Cover
85 cm Κάλυψη χιονιού

Μενού

Αφιξη
Αναχώρηση
2 νύχτες
2 Ενήλικες · 0 Παιδιά 2 νύχτες

2 νύχτες

2 νύχτες

Παραδοσιακή κουζίνα στο Μπάνσκο

Παραδοσιακή κουζίνα στο Μπάνσκο

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Μπάνσκο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βουλγαρικά θέρετρα, τα οποία με την ομορφιά του είναι γνωστά όχι μόνο στη Βουλγαρία αλλά και πέραν αυτού. Εκτός από τις εκπληκτικές βουνοκορφές, τις χιονισμένες πλαγιές και τις περιπέτειες , θα βρείτε επίσης μια πλούσια κουζίνα.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, δεν μπορείτε να μείνετε πεινασμένοι στο Μπάνσκο. Η κουζίνα του Μπάνσκο είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο νόστιμα στη χώρα  και προσφέρει μια ποικιλία από  παραδοσιακή βουλγαρική κουζίνα  για κάθε γούστο.

 Η παραδοσιακή κουζίνα του Μπάνσκο  είναι μοναδική και όποιος θέλει να το δοκιμάσει συνιστάται να πάει σε ταβέρνα ή εστιατόριο όπου το μενού προετοιμάζεται σύμφωνα με τις πρωτότυπες συνταγές από το Μπάνσκο.

Παραδοσιακή κουζίνα στο Μπάνσκο

Πολλές από τις σπεσιαλιτέ του Μπάνσκο προετοιμάζονται σύμφωνα με ειδικές συνταγές, ενώ περιέχουν και μυστικά μείγματα μπαχαρικών, τα οποία οφείλονται στη μοναδική γεύση και το άρωμά τους. Μην παραλείψετε λοιπόν να επισκεφτείτε αυτό το όμορφο βουλγαρικό θέρετρο, το οποίο μπορεί να σας εκπλήξει επισκέπτες με μια μοναδική νόστιμη κουζίνα που συνδυάζει  αιώνες γευστικές μαγειρικές παραδόσεις. Η κουζίνα του Μπάνσκο είναι ένα μοναδικό μείγμα γεύσεων και αρωμάτων  των οποίων τα συστατικά έχουν συγκεντρώσει τα καλύτερα της φύσης της περιοχής.

Η κουζίνα του Μπάνσκο ενσαρκώνει τη ζωή των ντόπιων καθ ‘όλη τη διάρκεια των αιώνων. Περιλαμβάνει απλά φρέσκα προϊόντα που ήταν διαθέσιμα στους απλούς Βούλγαρους κατοίκους στο Μπάνσκο. Σπιτικά πιάτα και λουκάνικα είναι μερικά από τα πράγματα που ο πεντανόστιμος κύριος του Μπάνσκο είναι περήφανος.

Αν αγαπάτε αυθεντική βουλγαρική κουζίνα, δοκιμάστε τις σπεσιαλιτέ του Μπάνσκο. Οι θαυμάσιοι συνδυασμοί μπαχαρικών και φρέσκων προϊόντων, καθώς και ο ιδιαίτερος τρόπος παρασκευής του banskalia,  εγγυώνται εξαιρετικά μαγειρικά αποτελέσματα. Το Μπάνσκο διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από  ορεκτικά πιάτα. Ωστόσο, για να τις απαριθμήσουμε θα πρέπει να γράψουμε ένα βιβλίο, έτσι σε αυτό το άρθρο θα δούμε μόνο μερικά από τα πιο διάσημα.

Από μόνες τους, είναι γαστρονομικά αριστουργήματα στη βουλγαρική λαϊκή κουζίνα και παρουσιάζονται στα μενού των περισσοτέρων από τις ταβέρνες στο Μπάνσκο. Και μερικά από αυτά αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του παραδοσιακού πίνακα διακοπών Banskali. Θα βουτήξουμε τώρα στα βάθη της κουζίνας του Bansko  και θα σας παρουσιάσουμε σε μερικά από τα πιο γνωστά τοπικά πιάτα.

Παραδοσιακά πιάτα Μπάνσκο:

Ζεστά πιάτα

Bansko kapama

Αυτό είναι ένα από τα πιο νόστιμα και πλούσια σε συστατικά πιάτα στην περιοχή, οπότε φροντίστε να το παραγγείλετε. Είναι ένα τυπικό  χειμερινό πιάτο  και παρασκευάζεται κυρίως στις μεγάλες διακοπές. Μαγειρέψτε περίπου 5-10 ώρες σε χαμηλή φωτιά. Μπανάνα καπάμα προετοιμάζεται σε πήλινο δοχείο ρυζιού, ξινολάχανο, κόκκινο τεύτλο (που ονομάζεται επίσης αναμονή) και διάφορα είδη κρέατος: χοιρινό, κοτόπουλο, μοσχάρι, κουνέλι, μπέικον, αίμα, λουκάνικο.

Προστίθενται επίσης κόκκινο κρασί και μπαχαρικά όπως κίμινι, κόκκινη πιπεριά, φύλλα δάφνης, καθώς και Bansko nettle – ένα από τα ειδικά μπαχαρικά του Μπάνσκο. Όταν σερβίρεται το τελικό kapama σε ξεχωριστές μερίδες, όλα τα περιεχόμενα του βοείου κρέατος τοποθετούνται σε ένα δίσκο. Το λουκάνικο κόβεται και το κρέας κοτόπουλου αποστεώνεται τοποθετώντας το κάθε προϊόν σε μία μερίδα.

Katino Meze

Παραδοσιακή κουζίνα στο Μπάνσκο

Ένα άλλο  ορεκτικό Bansko πιάτο για τους λάτρεις των τοπικών τροφίμων. Τα απαραίτητα προϊόντα για το κρέας γάτας είναι χοιρινό, μανιτάρια, κρεμμύδια, chutney, πιπέρι, αλμυρά.  Το πιάτο μαγειρεύεται στιφάδο και γίνεται μοναδικά νόστιμο.

 Chomlek

Παραδοσιακή κουζίνα στο Μπάνσκο

Αυτό το πιάτο θεωρείται η ελίτ του Pirin και σωστά. Το πιάτο είναι ένα must-have μέρος του τραπέζι διακοπών banskali. Ένα νόστιμο και ικανοποιητικό πιάτο, ιδανικό για κρύες χειμωνιάτικες μέρες. Συνήθως σερβίρεται με κόκκινο κρασί. Το Cholmeck μαγειρεύει σε πήλινο δοχείο για περίπου 10 ώρες.

Τα κύρια συστατικά για το  chomelek  είναι οι πατάτες, το μοσχαρίσιο κρέας (αλλά το χοιρινό, αν δεν το έχουμε), καρότα, ολόκληρες πατάτες, κρεμμύδια, ντομάτες, διάφορα μπαχαρικά: μαύρο πιπέρι, δάφνη, πάστα ντομάτας ή χυμός ντομάτας, κρασί. Παρόλο που παρασκευάζεται με απλά προϊόντα, το πιάτο είναι πολύ ορεκτικό. Το πιάτο ψήνεται για περίπου 4 ώρες χωρίς τις πατάτες.

Μετά το ψήσιμο της κατσαρόλας με τη χομέλα, αφαιρέστε το ταψί και αφαιρέστε τα αποφλοιωμένα και κομμένα σε φέτες πατάτες στην κατσαρόλα που επιστρέφει στο φούρνο για να ψήνετε για άλλα 30 λεπτά.

Ζώνες μέσης με αναμονή και μπέικον

Παραδοσιακή κουζίνα στο Μπάνσκο

Αυτό το νόστιμο σούπα τύπου σούπας με ένα ενδιαφέρον όνομα είναι πραγματικά προετοιμασμένο με έναν πολύ εύκολο τρόπο. Χρησιμοποιεί ένα παλιό φασόλι  που μαγειρεύει σε μια αργή φωτιά σε ένα πήλινο δοχείο.  Μόλις βράσει, το νερό του φασολιού αλλάζει και αφήνεται να βράσει και πάλι με το νέο νερό.

Σε αυτό προστίθεται στη συνέχεια ένα κεφάλι  από κόκκινα τεύτλα, που ονομάζεται «αναμονή». Προσθέστε  ξηρές κόκκινες πιπεριές  προαιρετικές και κομμάτια  μπέικον.  Μπορεί να σερβιριστεί με ένα κομμάτι  μαγιό, καθώς και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Συνδυάζεται με κλουβιά

Παραδοσιακή κουζίνα στο Μπάνσκο

Μια άλλη νόστιμη συνταγή από την αυθεντική κουζίνα του Μπάνσκο, κατάλληλη για τη χειμερινή περίοδο. Είναι φτιαγμένο από  λάχανο (που ονομάζεται κατσίκι),  πατάτες (λεγόμενα combos), αποξηραμένες κρεμμύδι κόκκινες πιπεριές, άνθη, πιπέρι, αλάτι, λάδι.

Ένα χάος

Παραδοσιακή κουζίνα στο Μπάνσκο

Αυτό είναι ένα είδος καλαμποκιού  Είναι διαμορφωμένο σαν φωλιά και σερβίρεται γεμιστό με αίμα μπανάνας, μπέικον, ήπαρ.

Swee bangs με το πόδι και το αυτί του

Παραδοσιακή κουζίνα στο Μπάνσκο

 Αποξηραμένα φασολάκια με χοιρινά πόδια και αυτιά  Περιέχει επίσης χοιρινό λίπος, κόκκινη πιπεριά, σκόρδο, μαϊντανό, μαύρο πιπέρι και αλάτι στη γεύση. Σερβίρεται με κόκκινο κρασί.

Παραδοσιακές γαστρονομικές λιχουδιές στο Μπάνσκο:

Μαγιό

Παραδοσιακή κουζίνα στο Μπάνσκο

Μια τοπική λιχουδιά με μια αξέχαστη μοναδική γεύση – αυτό είναι το Banji sujuk. Παρασκευάζεται από μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας. Η αναλογία είναι 7 kg. χοιρινό και 3 κιλά μοσχάρι. Τα άλλα συστατικά είναι χοιρινό ήπαρ, πράσο, κύμινο, πιπέρι, αλμυρό, άνηθο. Τα μικτά προϊόντα είναι γεμισμένα σε έντερα χοιρινού κρέατος και στη συνέχεια ξηραίνονται σαν οποιοδήποτε είδος σουγιούκ.

Μπάνσκο γέρος / Πεταλούδες / Babek

Παραδοσιακή κουζίνα στο Μπάνσκο

Αυτή η γνωστή λιχουδιά της περιοχής έχει γίνει ένα σύμβολο του Bansko  και κανένα γεύμα στο Μπάνσκο δεν μπορεί να περάσει χωρίς αυτό. Μια σειρά από πιάτα του Μπάνσκο σερβίρονται με τον παλιό άνθρωπο του Μπάνσκο. Είναι φτιαγμένο από  φιλέτο χοιρινού και bonfile.

Συστατικά του Μπάνσκο γέρος:

  • χοιρινό
  • μπέικον
  • συκώτι χοίρου
  • χοιρινό φιλέτο (για γέμιση)
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • κύμινο
  • αλάτι

Αυτό το είδος του θρυλικού sudzhuk προετοιμάζεται και σε άλλες περιοχές της Βουλγαρίας, αλλά ο γέρος Μπάνσκο έχει μια ξεχωριστή γεύση χάρη στην πρωτότυπη συνταγή που προετοιμάζει, καθώς και στα μπαχαρικά που του προσδίδουν μια πρωτότυπη γεύση. Μόλις έτοιμοι, το sujuk κρέμεται κάπου να στεγνώσει σε ένα ευάερο μέρος. Νόστιμο ορεκτικό έτοιμο για κατανάλωση μετά από παραμονή τουλάχιστον 6 μηνών.

Ράκ

Παραδοσιακή κουζίνα στο Μπάνσκο

 Είναι φτιαγμένο από το πιο εύθραυστο και πολύχρωμο μέρος του αποξηραμένου ποδιού χοιρινού κρέατος.

Μπανάνα Αίμα

Παραδοσιακή κουζίνα στο Μπάνσκο

Επιδόρπια:

Borek

Παραδοσιακή κουζίνα στο Μπάνσκο

Ένα ορεκτικό και σούπερ γρήγορο για προετοιμασία επιδόρπιο Μπάνσκο. Είναι φτιαγμένο από κολοκύθα, αλεύρι, λάδι, αρακά, ζάχαρη. Τα προϊόντα αναμειγνύονται και τα πάντα ψήνονται σε ένα τηγάνι. Μπορεί να σερβιριστεί με μια παγωτό. Σύμφωνα με τη σύγχρονη συνταγή μπορούν να χρησιμοποιηθούν κρούστες ζύμης.

Καλαμπόκι

Παραδοσιακή κουζίνα στο Μπάνσκο

Το όνομα μπανάνας αυτού του πιάτου μεταφράζεται ως  μπούκλες. Αντιπροσωπεύει γλυκά ζυμαρικά που κουλουριαζουν γύρω από τις άκρες κατά το τηγάνισμα. Καθώς είναι γρήγορη η προετοιμασία και δεν απαιτεί πολλά προϊόντα, αυτό το επιδόρπιο προτιμάται σε περιόδους πείνας και φτώχειας.

Το Cukuini είναι φτιαγμένο από ζύμη φτιαγμένο από αυγό, αλεύρι, δύο κουταλιές λάδι. Αφήστε τη ζύμη να παραμείνει για 1 ώρα, στη συνέχεια, ρίξτε μια λεπτή κρούστα. Λαμβάνεται ένα ποτήρι και κόβονται κύκλοι από το φλοιό. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόβονται από το κέντρο κάθε κύκλου στην περιφέρεια του.

Οι κύκλοι της ζύμης είναι  στοιβαγμένοι δύο ή τρεις πάνω από το άλλο και κολλημένοι σε μια πρωτεΐνη.  Κατά την παραγγελία, τα τμήματα πρέπει να εκτραπούν και στη συνέχεια να τηγανιστούν μέχρι να είναι κόκκινα σε λουτρό ελαίου. Όταν είναι έτοιμοι, είναι πασπαλισμένοι με σκόνη ζάχαρης  και έτοιμοι να σερβίρουν.

Σούπλα

Αυτός είναι ένας τύπος σνακ πρωινού τυπικό της περιοχής Bansko και Razlog. Τα συστατικά για αυτό είναι δύο αυγά, μαγειρική σόδα, αλεύρι, θρυμματισμένο τυρί, νερό. Τα συστατικά αναμειγνύονται για να σχηματίσουν μια ζύμη που τοποθετείται σε μια κατσαρόλα και ψητά. Λιπάνετε με λάδι λίγο πριν τελειώσει.